fbpx
Tilbud!
, ,

Orkidé

Original price was: 250,00 kr..Current price is: 187,50 kr..

  • Middel at holde
  • Trives på en lys placering uden direkte sollys
  • Vandes ca. 1-2 gange hver anden uge

Orkidé
Orkidéer er kendetegnet ved deres yderst specialiserede, farverige og smukke blomster, deres store blade og iøjnefaldende luftrødder. Orkidéer vokser i naturen på træer, klipper, og nogle i jord. Selvom luftrødderne ikke altid er lige pæne, bør du undgå at skære dem fra.

Blomstrende stueplanter
Blomstrende planter er særligt gode til at skabe liv og sætte lidt farve på indretningen. Planterne fås både store og små, krævende og nemme, storblomstrende og småblomstrende, så der er noget for enhver smag.

Pasning af orkidé
Orkidéer foretrækker en lys placering – dog ikke i direkte sol. Den er vild med en placering lidt inde i rummet, hvor sollyset er filtreret en smule og knap så skarp.

Som udgangspunkt skal orkidéer vandes sparsomt, og rødderne må ikke stå i vand. Du vander mest optimalt ved at sænke potten ned i vand (gerne stuetempereret regnvand), indtil den er gennemvædet. Al vandet skal rende af planten, før du sætter den tilbage i din skjuler.

Orkidéer gødes med orkidégødning, når planten vækster.

Omplantning af orkidé
Orkidéer trives bedst i en særlig orkidéjord med masser af bark, der giver luft til plantens rødder. Læg gerne et lag fugtigt vækstler i bunden af skjuleren. Det sikrer, at rødderne ikke sopper i vand og skaber en højere luftfugtighed omkring orkidéen.

Sådan får du din orkidé til at blomstre igen
Har du vanskeligheder ved at få din orkidé til at blomstre igen, kan du forsøge dig med en omplantning med frisk jord og ny bark. Eventuelt kan du placere planten i et køligere rum, som ofte trigger ny blomstring.

Glemmer du at vande?
Hvis du er typen, der glemmer at vande dine planter, kan du vælge en selvvandingspotte. Den sørger for, at planterne får den rette mængde vand, så du ikke skal bekymre dig, om dine planter får vand nok.

Hver plante er unik
Planter er levende, hvorfor to planter aldrig er helt ens. Det er det særlige ved planter – hver og én er unik. Vi forsøger altid at vælge den smukkeste plante til dig, men størrelse, form og tæthed kan variere.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Orkidé”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *